a


28 Ocak 2014 Salı

No Poo Gün :1 Şampuansız Saç Yıkanır mı ?


*
~ Herkese Kocaman Merhaba ~


 *

Bugün size 24 saatlik gözlemime dayanan bir yazı yazacagım. Aslında bundan önce "no poo"nun ne oldugundan kabaca bahsedeyim . Efenim "No Poo" ; sampuan ve benzeri saç yıkama ürünlerinin içerisindeki kimyasallardan uzak durmak isteyen saglıgına düskün,dogal yasamayı , kendine ve dogaya zarar vermemeyi düsünen bilinçli bireylerin genel olarak benimsedigi bir yöntem.

Beslenme de organige dönerken neden bakım ve kozmetikte dönmeyelim ki ?  Bir sonra ki yazımda " No Poo " nun detaylarını ( nedir ne degildir faydaları nedir ) uzun uzun yazacagım. Ama bu yazıyı da hemen deneyimlerim tazeyken yazmak istiyorum.



26 Ocak 2014 Pazar

Golden Rose Rich Color Oje Serisi


*
~ Herkese Kocaman Merhaba ~



 *

Aslında uzun zamandır yazmam gereken bir yazı bu. GoldenRose'un bu serisini bir çogunuz raflarda görmüssünüzdür zaten. Tek tek anlatmadan önce genel bir bahsedeyim




 Adından da anlasıldıgı üzere renk verme issiası yüksek bir seri. Ben sahsen çok sevdim bu seriyi. Kalın yassı ama ince telli fırçalarıyla uygulamak çok rahat. Hızlı kuruyorlar ve bol renk veriyorlar. Sizler için baska bir oje üzerinde deneyerek ne kadar kapatıcı olduklarını göstermek istedim. Taban kat olarak Flormar'ın bayıldıgım 417 numaralı grisini sürdüm.

24 Ocak 2014 Cuma

Beauty Formulas Active Oral Care Fresh Breath Mounthrise Ağız Çalkalama Suyu ( Gargara )



*
~ Herkese Kocaman Merhaba ~


 *


Selam kızlar bugün de sizlere dis temizligimin vageçilmezlerinden olan bu gargaradan bahsedecegim. Öncelikle dislerim konusunda çok hassasım. Yani bu en çok da igneden  korkup aman dislerime bir sey olurda igne yapılmak zorunda kalırım diye düsünmemden oluyor sanırım. Günde üç kere fırçala iki kere dis ipi kullan her fırçalamanın ardından ve ara ara agız çalkalama suyu (yada eskiden dedigimiz gibi gargara ) benim günlük dis bakımım oluyor. Hemen hemen hiç bir zaman pipetsiz asitli içecek içmem , beyazlatıcı özellikli dis macunlarından kullanmam dislerimi çizdikleri için yani anlayacagınız elimden geldigince dikkat ederim.



16 Ocak 2014 Perşembe

Topuk Çatlaklarıyla Savaşmak : Çok Yanlış Kişiye Bulaştınız Bebek


*
~ Herkese Kocaman Merhaba ~

 *

Bugün size kafayı deli gibi taktığım bir konu hakkında yazacağım : topuk çatlakları. Efendim önce size olayın hikayesini anlatayım. Ben bu yaza kadar ömrü hayatın da ayaklarına ara sıra duştan sonra vücudunu nemlendirirken elindeki nemlendiricinin fazlasını sürmekten başka bakım yapmamış bir insancıktım. Hep de bebek ayağı gibi yumuşacık ayaklarım vardı. Topuk taşıymış peelingiymiş bilmezdim. Bu yaz çok ama çok hareketli geçti ablamı evlendirirken tatildi oydu buydu derken birden sağ topuğumda iki ince çizgi halinde çatlak taslağı belirdi. Apar topar panikleyip ayağımın büyük kanyona döneceğinden korkarak attım kendimi banyoya ve sıcak suda beklemiş ayaklarımı ponza taşı ile terbiye ettim.

12 Ocak 2014 Pazar

Makyajı Ne İle Uygulamalı ?



*
~ Herkese Kocaman Merhaba ~

 *

  Makyaj yapmaya gönül veren yurdum gençlerinin ilk karşılaştığı sorunlardan biri ne ile uygulamalı çıkmazıdır şüphesiz. Bu soru akla düşünce de hemen internete girilir ve biri elle biri ayakla yok fırçayla süngerle pamukla kaşıkla derken kafa karışır. Bu noktada size fikirlerimi paylaşıp bir  nebze olsun yardımcı olmayı isterim






Efendim fırça dünyasına girerseniz ucu bucağı gelmediğini görürsünüz.  Bir sürü markanın birsürü fırçası arasında kaybolur bir tonla fırça alır har vurup harman savurursunuz . Öncelikle bir kısmınızın bildiği üzere gereksiz tüketimden hoşlanmayan bünyem için alarm çanları çalmaya başladı evdeki fırça sayısı arttıkça.  Bende durumumu ihtiyaçlarımı analiz ettim ve bir algoritma çıkardım makyaj uygulama araçlarına dair.

11 Ocak 2014 Cumartesi

Mezuniyet Şerefine PisiliMisili Bir Çekiliş

*
~ Herkese Kocaman Merhaba ~

 *


Mezun oluyorum eyvahhh Yerimde duramıyorum heyyyy
 Dersleri veriyorum eyvahh Okulu bitiriyorum hey

Evet evet umarım bir aksilik çıkmazsa an itibari ile mezun sayılırım. İkinci dönem " İntern- Mühendis " olarak ise baslayacagım bir sirkette. Bunun serefine de bir çekilis düzenlemek bunu kutlamak istedim. Size birbirinden güzel hediyeler aldım önce hediyelere bir bakalım söyle bir uzaktan. 




Numuneler dısında ki tüm ürünler Hayvanlar Üzerinde Test Yapmayan Markalardan
. Kendime alıp çok begendigim sizin de denemenizi istedigim , görüp hosuma gidip bir size bir kendime aldıgım ürünler. Hepsini kendi paramla aldım ,5,5  yıllık çileli ögrencilik hayatımın bitisini kutlamak istedim. Bir aksilik olmazsa yüksek lisans da düsünüyorum ama minik bir es'e ihtiyacım var.

Numunelere gelirsek de bildiginiz üzere hayvanlar üzerinde test edilen ürünler almıyorum ve kullanmıyorum ; bunları da satın almadım. Baska alısverislerimin (özellikle de internet alısverislerimin ) yanında geldiler ,ben kullanmıyorum belki denemek isteyen olur diye koydum sepete.

Hangi markalar var bu çekilis de derseniz

5 Ocak 2014 Pazar

Mimlendim :) Cümle Tamamlama Mimi

*
~ Herkese Kocaman Merhaba ~

 *

Bu mim yapılalı çok oldu aslında ben mimleneli de çok oldu ama bir türlü yazamadım. Beni mimleyen Aner'e çook tesekkür ediyorum ve kusura bakmamasını rica ediyorum. :) Çok uzatmadan bekletmeden yapayım hemencecik mimi :)



1-) Elimden gelse; Her insana vicdan denilen seyi asılardım. Herkes merhametli olsa bu kadar kötülük olmaz yeryüzünde
2-) Kendi kendimi kontrol etmekte; Konusuna göre basarılı konusuna göre de basarısızım

3-) Beni en cok kaygilandiran sey; annemin tek olması,her an basına birsey geldi mi korkusu.

4-) Hayatimin en kotu ani;  kuvvetle muhtemel daha yasanmamıs bir andır
5-) Yalnizken; pek eglenirim.

6-)Nefret ettigim;pek fazla sey yok.Genelde nötr bir insanım canımı sıkan kisiye/seye çok takılmam bir his beslemem.

7-) İsim; suan için ögrencilik bir ay sonra ise Elektrik Elektronik Mühendisligi.

8-) Kadinlar/ erkekler; Hiç sevmem bu tip genellemeleri. Her cins kendini egosunu sisirmek için bir seyler söylüyor sonra da buna inanıyor

9-) Hayat; bir kere yasanıyor ,o yüzden amacımızı iyi belirlemek gerekir. Mutluluk bence en iyi yatırım.  

10-) Cocukken; saçlarım hep kısacıktı

11-) Baskalarinin zayif tarafi; varmıs yokmus bana ne
12-)Yalan Soylemek; adrenalin isi. Pat diye yalan söylemem gerekirse öyle bir saçmalarım ki inanması imkansız bir yalan çıkar ortaya. 

13-) Her sey kotu gittigi zaman; kagıdı kalemi elime alır durum incelemesi yapar yapabilecegim bir seyler var mı yada neyi yanlıs yaptım diye bulur düzeltmeye çalısırım. yok ama baktım düzeltebilecegim bir sey degil , elimde olmayan birsey yataga yatar evdeki kedilerden köpekelrden birini kucagıma alır " anneler evlatları ölüyor onun acısına alısıyorlar sen de bundan bir süre geçsin bu durumu böyle hissetmeyeceksin, zamanın akmasına izin ver " derim uyurum ve sabaha daha farklı kalkarım. Yıllardır yaptıgım bir sey bu. Lakin eger elimden birsey geliyorsa durumla ilgili canla basla didinirim.
14-) Geceleri; birden fazla rüya görürüm ve hep hatırlarım. Hiç rüyasız bir gecem olmadı.

15-) Baskalarina gore ben;  birden çok sey olabilirim o yüzden bir sey diyemeyecegim.
16-) Kurtulmak istedigim korku; bir keresinde zehirlenmemle baslayan otobüs yolculuklarındaki panik atak krizleri

17-) Bazen dusunuyorumda; çok mu düsünüyorum acaba
18-) En cok utandigim sey;  öyle çok büyük utandıgım seyler yok ama en son utandıgım anı söyleyeyim ; geçen gün bir ödevle ilgili profesörüme mail atarken pisilimisili adreisnden gönderdigimi fark ettim cevap gelince  :/   

19-) Keske ben;keskeli cümlelerim yok

20-) Anlamiyorum; neden bu kadar maddiyata takmıs insanlar var. Altı üstü para yahu onun için egilip bükülmeye ne gerek var




Mim burada bitti :) umarım eglenmissinizdir :) Yapmak isteyen herkesi mimliyorum :) 






simdilik Hosçakalın ~

*
Hep Mutlu Kalın ~
*

4 Ocak 2014 Cumartesi

Bu Aralar Ben


*
~ Herkese Kocaman Merhaba ~

 *





Yaklaşık on gündür yazı filan giremedim blogla ilgilenemedim  farkındayım.O kadar yoğun bir dönemdeyim ki kendim şaşırıyorum bir gün içinde yaptıklarıma. Öncelikle bu aralar dönem sonunun yaklaşmasıyla tüm projelerin teslimi ve derslerin sınavları var. Benim üniversitem sağ olsun iki vize bir final sistemini uyguladığı için ikinci vizelerim geçen perşembe biterken finallerim bu pazartesi başladı.Bu hafta üç tane babalar gibi finale girdikten sonra birde şu projeleri yetiştirebilmek için çırpınmaya başladık sevdicekle. Her gece o evinde bu halde ben evimde bu halde skype yardımıyla projelerle debelenip alttaki gibi uyuya kaldık





Bunun yanında aklınıza gelebilecek her yerde koşulda uyumaya başladım çünkü geceleri uyku nedir bilmedim

Koltukta

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...